AK Techotels historie

– en lille succes historie med drive i

Techotel

Fra TV til avancerede
booking systemer

I 1981 blev AK Techotel stiftet under navnet AK Radio. l starten bestod firmaet udelukkende af Klaus Ahrenkilde. Som en driftig ung ingeniørstuderende, der ville bedre sin økonomi, tog han rundt på sin cykel og hentede TV til reparation. Reparationsværkstedet var hans egen lille studenterlejlighed på 5. sal.

Der blev til sidst så meget at lave, at han måtte ansætte en tekniker, samt leje et lokale til at opbevare alle TV i. Lokalet var en kælder under Hotel Danmark, og det var det første hotel, som henvendte sig til Klaus for at købe eller lease TV.

I dag er Klaus Ahrenkilde stadig ejer og direktør for AK Techotel Gruppen. Firmaet udvikler avancerede IT løsninger og beskæftiger 45 medarbejdere i 4 lande. Ca. 900 hoteller samarbejder med Techotel omkring et eller flere produkter og Klaus skiftede, i hvert fald i sin fritid, cyklen ud med en motorcykel.

Nogle højdepunkter siden dengang:

l 1983 startede Klaus Ahrenkilde for alvor med at levere TV og AV-udstyr til hoteller. Omsætningen var allerede i 1984 over kr. 5 mill. , og i slutningen af 1984 var der 9 ansatte i firmaet.

I 1986 ændredes navnet til AK Techotel A/S. Udviklingen af avancerede EDB løsninger, som bookingsystemer og hotelbiografer, påbegyndte. Hotelbookingsystemet, AK Hotelmanager, blev udviklet i årene 1985/1986 og den første installation blev etableret i slutningen af 1986 på Golf Hotel i Viborg.

Vi koncentrerede os om at videreudvikle vores hotelsystem til et bookingsystem, der integrerede alle hotellets funktioner. Resultatet blev en totalløsning til hotelmanagement: Booking-, salg- og marketingsystemet, AK Hotelmanager, som senere fik navnet -Techotel Exclusive-.

I 1988 modtog vi den første officielle anerkendelse af vores hotelsystem, idet Hotel- og Restaurantskolen i København valgte systemet til undervisning på skolens hoteluddannelse.

I 1989 etablerede AK Techotel A/S et datterselskab i Sverige. I løbet af 2 år blev Techotel Exclusive det mest solgte hotelsystem i Sverige.

I 1990 indgik AK Techotel A/S en distributionsaftale med Radiostofan på Island, for det islandske hotelmarked. Umiddelbart efter indgik Techotel, i hård konkurrence med flere internationale hotelsystemer, en kontrakt med de to største hoteller på Island.

I 1991 indgik Techotel en distributionsaftale med ICL, Finland, for det finske hotelmarked, der samtidigt stoppede salget af deres eget hotelsystem.

Som en naturlig følge af de store geografiske spredninger af Techotel Exclusive udvikledes Techotel Direct Booking, således at alle hoteller, der anvender systemet, kan sende bookinger til hinanden samt kommunikere direkte med rejsebureauer Techotel Exclusive blev det mest solgte system i hele Norden

Techotel underskrev en distributionsaftale med OY Unicash for det finske og det baltiske marked.

I 1994 indgik Techotel en distributionsaftale med Hospitality Systems B.V., for det hollandske marked og med ICS (ICS er i dag AT&T), for det polske marked. Endvidere blev der indgået kontrakter med Madro GmbH og Hypersoft GmbH i Tyskland.

Techotel købte SMS Sverige og overtog SMS’s aktiviteter i Danmark.

…fortsat
I 1995 øgede Techotel Sverige antallet af ansatte fra 5 til 10. Techotel Norge øgede antallet af installationer til 40 siden starten i 1993, og antallet af ansatte fra 1 til 4. Totalt havde Techotel Gruppen ca. 35 ansatte.
Techotel var først til at udvikle Central Database og Booking Link for hotel kæder.

I 1996 blev en ny version sendt til alle brugere, Techotel Excusive, med 70 nye avancerede funktioner, iblandt dem, tilpasning til år 2000, som gav mulighed til booking i år 2000!!!
Vi gik i gang med at ændre Techotel Exclusive til en Windows version, der fik navnet Techotel Picasso.

I 1997 introducerede vi med stor succes et nyt informations- og underholdningssystem, Techotel TV-Infotainment, som erstatning for vores tidligere hotelbiografsystem.

I 1999 havde Techotel Gruppen 40 ansatte og ca. 400 hoteller som samarbejdspartnere.

Central Database og Booking Link til hotelkæder er videreudviklet og kan udvides med et Bonus Member system. 5 hotel kæder bruger vores unikke produkt, som vi i dag kalder Techotel CentralOffice.

I 2000 – 2001 De første 10 installationer af Techotel Picasso er på plads.

I 2002 32 hoteller har bestilt Techotel Picasso de første 3 måneder.
I februar køber vi en firmadomicil og flytter til Brøndby.

Release af Picasso til større hoteller.

I november har 83 hoteller, kroer, kursus- og feriecentre bestilt Picasso i Danmark, Norge, Sverige, Estland, Tyskland og Frankrig. 61 systemer, er installeret, ca. 1.3 pr uge. Picasso er en kæmpe succes, normalt sælger vi ca. 30-40 systemer!!

I 2003 får Techotel tildelt for 4. år i træk den højeste kvalitetsstempel i kreditværdighed, Triple A. Karakteren AAA gives af D&B til virksomheder med solid økonomi og særdeles god evne til at imødekomme aktuelle betalingsforpligtelser. Kun 3.8 % af samtlige danske selskaber har så flotte årsregnskaber, at de slipper gennem nåleøjet i D&B’s database og tildeles udmærkelsen.

I 2004 Installerede den første hotelkæde Picasso Domino. – Techotels kædeløsning hvor alle hotellerne i en kæde ligger i samme database.

Efterfølgende installerede 2 hotelgrupper i Sverige også Domino.

I 2005 blev Techotel store på at ”Hoste” hoteller og kroer.
For mange hoteller er det en fordel at leje sig ind på Techotel hosting center. Mere end 100 hoteller har nu deres bookingsystem hostet hos Techotel.

Techotel får igen tildelt Triple A.

I 2006 installerede Nord Europas største feriecenter Pite Havsbad ved Luleå i Sverige Picasso på 1500 værelser og hytter.

I 2006 åbnede Techotel Ireland Ltd.

I 2012 købte Techotel firmaet Via System, der sælger adgangsløsninger og gennem dem distribueres en lang række intjeningsfremmende digitale løsninger til hotelbranchen. Samtidig udvikles i Techotel integration fra disse løsninger til Picasso Digital.

I 2017 skiftede Picasso navn til Picasso Digital. Dette skete for at understrege vores dedikation til at kunne tilbyde det mest digitale, automatiserede hotelsystem på markedet. En række integrationer til eksterne apps bliver udviklet, så kunderne kan digitalisere hele driften af deres etablissement med Picasso Digital i centrum. 

 

941 hoteller har bestilt Picasso siden 2002.