For at køre Picasso problem frit fra jeres opsætning, er der nogle minimumskrav til dem.

Udelader du et eller flere af disse krav, kan resultatet være en ustabil afvikling af Picasso, med generen af din daglige drift til følge.

Picasso installationen fra din side består af opsætning af VPN fra din Router / Firewall til vores. Det er vigtigt, at denne er sat korrekt op, da VPN forbindelsen ellers kan lukke sig og med den forsvinder forbindelsen til Picasso.

Ud over det består installationen af opsætning af din PC – her findes flere parametre, der gør at du får en stabil forbindelse, når du benytter forbindelse til fjernskrivebord / Remote Desktop, som er det program der leverer forbindelsen til Picasso.

Minimum Tekniske krav til opsætning
PC / Klienten
 • Windows Version
 • Strømstyring af PC’en Generelt
 • Strømstyring af Netkort
 • Forhindre lokale ressourcer på forbindelsen
 • Opsætning af Keep Alive
 • Minimum skærmopløsning:  1450 x 900 
 
VPN Opsætningen
 • Optimering af VPN forbindelsen
 
PC / Klienten

Windows Version

 • Da der er erfaring og kendte udfordringer med tidligere versioner af Windows 10, skal der benyttes en version 1903 eller nyere. Dette skyldes at de kendte udfordringer med tidligere versioner er, at disse versioner kan have svært ved at forbinde med Remote Desktop som er den forbindelse der bærer Picasso
 • Vi anbefaler følgende Windows versioner. (29-04-2022)
  • Windows 11 (21H2)
  • Windows 10 (21H2)
 • For at understøtte alle funktioner, der hjælper med at bære forbindelsen til Picasso, skal Windows versionen være Professional eller Enterprise.

Strømstyring Generelt

 • Strømstyringen på PC’en skal sættes op til at køre høj ydeevne, dette skyldes, at der i Windows ligger strømstyrings funktioner, der lukker netværksforbindelsen ned. Når dette sker, tabes forbindelsen til Picasso og sammen med den eventuelt ikke gemt arbejde. Arbejdet skal genskabes, efter der er genetableret forbindelse til Picasso.

Strømstyring af Netkort

 • Hvis man vælge egenskaber på det netkort der bruges på PC’en kan man under konfigurations knappen finde fanebladet strømstyring. Windows har her en standard indstilling der lokker netkortet hvis dette ikke bliver brugt. Da der ikke er noget særlig stor netværksforbrug på en Picasso forbindelse der ikke bliver brugt, vil dette af netkortet blive opfattet som det ikke bliver brugt. Når det sker vil netkortet blive slukket. Når dette sker tabes for forbindelsen til Picasso og sammen med den eventuelt ikke gemt arbejde. Arbejdet skal genskabes efter der er genetableret forbindelse til Picasso.

Forhindre lokale ressourcer på forbindelsen

 • Når du bruger Forbindelse til fjernskrivebord / Remote Desktop, er standard indstillingen fra Windows, at du medbringer dine lokalt installerede printere i din forbindelse, Det er ikke hensigtsmæssigt, da din printere allerede er installeret i den forbindelse du er ved at skabe til Picasso, da de lokalt installerede printere, ofte vil være de samme printere, du får, når du skaber forbindelse. Det vil sige, at du på to forskellige måder, får installeret de samme printere, hvilket gør, at det tager længere tid at logge på, samt det kan give store problemer med printerinstallation og valg af standard printere. Derfor skal fluebenet til printere fjernes under fanebladet ‘Lokale ressourcer’ på din forbindelse til Fjernskrivebordet.

Opsætning af keep Alive

 • Dette er en funktion i Windows, der gør at Windows hjælper med at holde forbindelsen i live. Funktionen slår til i de lokale gruppe politikker (Local Group Policies). Politikken hedder ‘Konfigurer interval for Keep-Alive-forbindelser’, den findes under Administrative skabeloner / Windows-komponenter / Fjernskrivebord-tjenester / Vært for fjernskrivebordsession / Forbindelser. Politikken skal Aktiveres og Keep-Alive. Interval sættes til 30.
 
VPN Opsætningen

Optimering af VPN forbindelsen

 • Denne opsætning forhindrer en ofte set standards påsætning på din Routers/Firewalls forbindelse op imod vores Firewall/Router. Denne standard indstilling gør, at arbejder du meget aktivt, eller har mange brugere, der gør at din VPN forbindelse har en stor traffik, så vil din router inden for en kortere tidsramme genforhandle VPN forbindelsen til vores Router / Firewall. Det er der ikke noget galt i under normale omstændigheder. Vores erfaring er, at undgår man denne genforhandling, så opstår der ikke tab af forbindelsen til Fjernskrivebordet. Derfor skal din Router / Firewall sætte op til under VPN forbindelsens Security Association Lifetime, Time = 24 Traffic Volume = 2147483647 kBytes.

Med disse indstillinger er det vores erfaring, at du får en stabil forbindelse, de korteste logon tider, samt den mest stabile printer installation til din Picasso. Har du eller din lokale it-ekspert ikke mulighed for at kunne lave dette, giver AK Techotel gerne et tilbud på at udføre arbejdet.